Ze ontroert mij.

De haartjes op mijn armen schieten als grassprietjes omhoog. Mijn ogen tranen een beetje. Mijn hart vult zich met liefde.

“Ik wil alles zo graag,  zo goed doen,” fluistert ze snikkend. Ik kijk haar aan en lach haar toe. Ik begrijp haar. Zoals ze nu bij me is, zo mooi. Straks als het leven buiten weer door gaat, zal ze die muur weer dicht metselen. Ze is op haar kwetsbaarst. Helemaal zichzelf.

Het zal me altijd raken.

Vrouwen die zoveel moeten van zichzelf. Dat ze perfectie nastreven.  De Perfecte Moeder. De Perfecte Vriendin. De Perfecte Vrouw. De druk van het presteren. Maar vrouwen zijn niet gek. Ze weten dat perfectie niet bestaat. Ze weten dat het energie kost. Ze weten dat het een rot gevoel geeft. En nee, ze willen het ook niet.

Maar waarom doen ze het dan toch?

Perfectie is als een muur Kiki Kemp

Perfectie is als een mega muur om ons heen. Die schreeuwt om aandacht. Laat jou elke seconde, minuut, uur, dag weten; ‘Hee, jij daar. Denk er om. Als ik afbrokkel dan zien ze jou. Met al je fouten, angsten en kwetsbaarheden. En geloof me, ik, De Muur, ben er om jou te beschermen. Want wellicht ben jij niet genoeg. Daar ben je bang voor he?”

Je denkt dat de muur je beschermt tegen pijn. Maar hij beschermt je om jezelf te laten zien. Aan de wereld laten zien. Dit ben ik met mijn foutjes, mijn worstelingen en ook alles wat goed is.

Ik vraag haar of ze zich die muur kan voorstellen. Ze knikt. “Ik voel die muur in mijn lichaam trillen. Ik zie hem schreeuwen. De muur is zo groot. Ik kijk er tegenop. Ik voel me klein.”

“En wat zou je dan graag willen?” vraag ik haar.

“Ik wil een vrouw zijn die kan genieten. Ik zie mezelf onderdompelen in heerlijkheden. Ik hou van het leven. Ik kijk in de spiegel van de badkamer. Hee, daar staat een leuk mens. Ik ben gewoon top zoals ik ben. Ik ben liefdevol naar mezelf en anderen. Ik kan heel goed loslaten. Daar ben ik trots op.”

Dan gaan we aan de slag. Hoe kan en mag ik loslaten?
Hoe kan ik mezelf laten zien zoals ik ben?

Bijna alle vrouwen die bij mij komen, beginnen met een vraag

Niet voor perfecte vrouwen Kiki Kemp

Hoe krijg ik een andere baan? Hoe krijg ik meer werk-privé balans ? Ik voel me zo gestrest, wat doe ik hier aan? En in de eerste sessie komt het woord perfectie vrijwel altijd ter sprake.

Ik daag je uit Vrouw

De vrouwen die ik coach doen het zelf, voelen en geloven het zelf.  Vrouwen gaan aan de slag met o.a. een positieve intentie. Een zinnetje die je elke ochtend als je opstaat tegen jezelf zegt en opschrijft in een dagboekje.  Ga op het randje van je bed zitten.  “Ik ben oké zoals ik ben” of “ Ik ben goed zoals ik ben.” Zeg het hardop, in jezelf en schrijf het op. Niet zeggen alsof je om het zout vraagt.  Nee, even bewust deze zin voelen en geloven. Als je het niet kan voelen, dan doe je maar alsof. Dat is ook prima.

Doe dit 14 dagen. Laat me dan weten wat je mee hebt genomen van deze uitdaging.
Ennuh… niet streven naar perfectie hè. 10 van de 14 keer is ook al heel goed 😉

Gun jij het vrouwen om zich te laten zien? Perfectie niet te laten winnen? Vrouwen die willen loslaten?

Deel dit dan alsjeblieft met zoveel mogelijk vrouwen.

Mijn missie: Alle vrouwen leren loslaten en te laten zijn.

Perfect zoals ze zijn.

Wie is Kiki? Kiki Kemp is een life coach en trainer op identiteitsniveau. Haar missie is dat je alles kan bereiken wat je wil. Je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten. Ze zet jou in beweging naar jouw gewilde leven. Ze organiseert Challenges om je doel te halen. Ontwerpt trainingen waar In Harmonie met Jezelf de belangrijkste focus is. Niet alleen vanuit je hoofd en met je handen. Vooral ook met je hart. Leef je leven waar jij je heerlijk voelt. Rust, positieve focus en vooral veel lachen! Elk probleem wordt makkelijker als je er om kan lachen.