Kan jij echt jezelf zijn? Ben jij jezelf in hoe je overkomt? In welke situatie dan ook?
Als jij regelmatig het gevoel hebt dat je niet relaxed of jezelf kan zijn, dan word je er waarschijnlijk doodmoe van.

Jezelf zijn? Zet je masker(s) af

Goede kans dat jij het zo gewend bent om verschillende maskers op te zetten, dat je het niet eens doorhebt. Misschien doe je dit al je hele leven.

De reis naar mezelf
Ik herken bovenstaande zo goed. Het kost zoveel energie in je lijf, je hoofd om je anders voor te doen. Net zo vermoeiend is niet toelaten hoe jij je echt voelt.
Ik heb ook wat maskers laten vallen om meer bij mezelf te komen. Ik had een hele dikke, goed vastzittend masker gemaakt in al die jaren.

Een masker is nep. Maar een masker beschermt. Dat heeft het jaren gedaan. Mijn grootste angst was: ‘Als mensen me echt kennen, dan zullen ze me niet leuk vinden’. Dat speelde altijd in mijn achterhoofd. Ik was me zo bewust van mijn masker.

Op een gegeven moment draag je dit masker zo lang dat je gaat geloven dat je niet anders kan. Nu ik veel meer mezelf ben, besef ik me hoeveel pijn mij dit heeft gedaan.

Met de komst van mijn dochters en de trainersopleiding begon ik mijn maskers af te doen. De muur die ik om me heen had gebouwd brokkelde langzaam af.

9 vragen om meer jezelf te worden

Masker Kiki Kemp

Ik kwam deze vragen tegen tijdens mijn zoektocht naar maskers.

Nummer 5 is voor mij heel herkenbaar. Die hoorde ik altijd!

Deze vragen helpen je bewust te worden van jouw masker. Schrijf je ze in je dagboek en onderzoek de antwoorden. Neem één vraag per dag.

  1. Denk eens aan al die keren dat je er voor koos om iemand te zijn die je niet was. Wat was de oorzaak daarvan?
  2. Als jij jezelf zou omschrijven, kan je vol vertrouwen vertellen over jouw kwaliteiten en zwakke kanten?
  3. Ben jij altijd hetzelfde in hoe je bent, ongeacht de situatie?
  4. Als jij met mensen bent; voel je je wel eens ongemakkelijk of gespannen?
  5. Heeft iemand je ooit verteld dat ze dachten dat jij eerst op een bepaalde manier was, maar als ze jou dan beter leerden kennen, je anders was?
  6. Heeft iemand jou ooit verteld dat jij anders bent bij verschillende mensen?
  7. Doe jij net alsof het je geen barst uitmaakt wat anderen denken? Maar diep van binnen doet het pijn als anderen jou beoordelen of negeren.
  8. Doe jij net alsof je iemand mag terwijl je diegene niet mag?
  9. Welk(e) masker(s) heb jij? De ‘Ik red me wel’-masker? De ‘Ik ben het slachtoffer’-masker?

De eerste stap in verandering is simpelweg opmerken wanneer je dat masker laat zien. Vraag je zelf welk masker je graag af wil doen. Raak niet gefrustreerd als je niet meteen je gedrag kan veranderen. Je hebt het waarschijnlijk al jaren zo gedaan. Wees geduldig en mild naar jezelf.

Bewustwording is alles. Vertrouw er op dat als jij graag meer jezelf wil zijn, het je gaat lukken. Het zal fantastisch voelen.

de reis naar mezelf

De afgelopen vijf jaar heb ik echt een reis achter de rug. De reis naar meer mezelf. Voor mij is mezelf zijn een diep gevoel van rust. Dat geeft mij lichtheid, vrolijkheid en vervulling.

Weg met dat masker! Ik ben goed zoals ik ben.

Wil jij ook meer jezelf zijn?

Doe mee en maak die sprong naar jezelf op 1 en 2 juli van 10.00 – 17. 00 uur

Heb je behoefte aan mij als zeer ervaren trainer, die de reis al heeft gemaakt? In het kader van ‘samen ga je sneller en dieper’.  Dan ben je van harte welkom op mijn Training  ‘Gewoon jezelf’ die ik op 1 en 2 juli geef.

Twee dagen lang mijn tips, ervaring, inzichten en het plan dat mij zo heeft doen groeien. Dus voel je dat het tijd is om ‘al jouw excuses’ aan te gaan? Wil je voor de  ‘echte groei naar mezelf’ methode gaan, zorg dan dat je er bij bent. Waarom zou je er NIET bij zijn? www.kikikemp.nl/gewoonjezelf

Ja, ik ben klaar voor deze start en ben er bij op 1 en 2 juli!

Wie is Kiki? Kiki Kemp is een life coach en trainer op identiteitsniveau. Zij gelooft dat je alles kan bereiken wat je wil. Je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten. Ze coacht jou in beweging naar jouw gewilde leven. Ze organiseert Challenges om je doel te halen. Ontwerpt trainingen waar In Harmonie met Jezelf de belangrijkste focus is. Niet alleen vanuit je hoofd en met je handen. Vooral ook met je hart. Leef je leven en voel je heerlijk. Rust, positieve focus en lachen! Elk probleem is makkelijker als je er om kan lachen.

Bron: The fully lived life – Dr. Merry Lin