Zo. Die tekst komt hard binnen. Hij zegt dit allemaal over zichzelf. De hele mail is doordrenkt met frustratie, woede en verdriet. Dit nare gevoel heeft zijn thuis, zijn kern, op haar grondvesten doen schudden.

We staan aan het begin van zijn reis naar zichzelf.

Het ontdekken van jezelf geeft je uiteindelijk een veilig, rustig en troostend gevoel. Je voelt je gekend en geborgen. Het is als thuiskomen bij jezelf.

Thuis…

Er zijn veel mensen die naar huis verlangen. De schijn ophouden dat ze alles op een rijtje hebben. Ze worstelen met een sluimerend gevoel van onbehagen en verlangen, naar hun thuis. Dat steeds net buiten hun bereik lijkt te liggen. Altijd maar op zoek naar de volgende ervaring, het volgende object. Gaan, gaan, gaan.

Je zelf zijn is thuis komen Kiki Kemp

Ik ben ook vaak op zoek geweest. Waar is mijn thuis en wie ben ik dan? En ben ik dan goed genoeg? De laatste jaren ben ik best vaak thuis. Ik leer mezelf te zien zoals ik ben. Ik weet hoe ik denk en voel. Ik neem verantwoordelijkheid voor wat er met me gebeurt.

Ik herken die harde zinnen van mijn cliënt over zichzelf.

Voordat we anderen afkraken of afkeuren, zijn we vaak eerst harder geweest over onze eigen gedachten en gevoelens. Maar je kan jouw gedachten niet ontlopen. Je zit er mee opgescheept.

Zou het niet geweldig zijn als je positieve eigenschappen ontdekt en je echt veilig zou voelen in je eigen hoofd en hart? De bereidheid om teder en kwetsbaar te zijn? Je eigen hart aan te raken?

Ik vind fouten maken maar moeilijk te aanvaarden.

Terwijl iedereen fouten maakt. Niemand is perfect. We kunnen een misstap niet meer zien als een moment waarvan je iets kunt leren. Dat gaat ten koste van vertrouwen en nieuwsgierigheid.

Niemand kan jou een thuis geven. Dat kun je alleen zelf door je op je gemak te voelen met jezelf. Door jezelf te zien zoals je werkelijk bent, goed en imperfect, zie je vanzelf waarmee je aan de slag kunt. En dan niet op een negatieve manier, maar vanuit enthousiasme en nieuwsgierigheid. Je geeft jezelf de vrijheid om te ontwikkelen vanuit wie je bent.

Ik wil me verbinden met het positieve gevoel

Namelijk, ik ben een goed mens. Ik wil met mezelf aan de slag en dat is de moeite waard. Voor veel mensen is dat moeilijk: zichzelf als goed en waardevol zien.

Jezelf zijn is je op je gemak voelen in je eigen hoofd en hart. En dat is te leren. Ik heb mezelf leren kennen in al mijn goedheid en imperfectie. Ik voel me vrij. Ik blijf doen wat ik wil. Ongeremd en energiek. Zorgeloos genieten van de alledaagse dingen.

Want dan ben ik thuis.


Nog 5 plekken voor de unieke training In Harmonie met Jezelf. Van harde vrouw naar jezelf. Leven vanuit je kracht in plaats van je negatieve blik of onzeker gevoel. De training wordt vlakbij Utrecht gegeven. Schrijf je hier in

 

Kiki KempWie is Kiki? Kiki Kemp is een life coach en trainer op identiteitsniveau uit Utrecht. Zij gelooft dat je alles kan bereiken wat je wil. Je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten. Ze coacht jou in beweging naar jouw gewilde leven. Ze organiseert online Challenges om je doel te halen.

Ontwerpt trainingen waar In Harmonie met Jezelf de belangrijkste focus is. Niet alleen vanuit je hoofd en met je handen. Vooral ook met je hart. Leef je leven en voel je heerlijk. Rust, positieve focus en lachen! Elk probleem is makkelijker als je er om kan lachen.