“Dit gaat nooit lukken.”
Ik voel stress en paniek opkomen.
Waarschijnlijk gaat het ook niet lukken.
Zeker niet als ik zó blijf denken.

Wat is er aan de hand?

Nou, ik heb vandaag besloten mijn nieuwe boek te lanceren. Heb ik dus nog nooit gedaan. En ik heb nog zoveel dingen te doen.

Oftewel: MEGA uit mijn comfort zone.

De humor er in zien

Kiki Kemp

Ik stap meteen over op één van mijn geleerde technieken; de humor er van in zien.
Tja, eigenlijk is het wel grappig dat dit vandaag gebeurt. Donderdag is blog-dag en ik wil over mijn boek gaan schrijven. Mijn boek heet ‘Leer negatieve gedachten te stoppen en geniet van het leven’.

Hoe toevallig kan het zijn? Zo makkelijk is het dus om een onderwerp voor je blog te vinden. Ik ben het zelf.

Wat is jouw mindset?

Resultaten laten vaak iemands persoonlijke mindset zien. Als iemand een ‘het gaat niet lukken’ houding heeft, dat heeft zij waarschijnlijk gelijk. Het gaat echt niet lukken. Niet zo lang die negatieve gedachten de boventoon voeren.

Ooit iemand ontmoet die gewaardeerd werd op je werk met zo’n houding? Dat je haar ziet en denkt: ‘Ja zij kan zoveel redenen bedenken waarom iets niet gaat lukken. Echt fijn’.
Denk het niet toch? Je hebt mensen nodig die de leiding nemen door positief denken. Die oplossingen vinden.

Oplossingsgericht denken

Als het niet goed gaat met je, dan moet iets veranderen. Onze gedachten zorgen voor onze acties. Waar je op focust, daar gaat je aandacht naar toe. Onderzoek jouw gedachten en kom met een betere manier om zaken op te lossen. Wat werkt niet en hoe kan ik het wel doen? Als jij oplossingsgericht denkt, krijg je zoveel meer dingen gedaan.

Dit werkt voor mij

Voor mij werkt het herinneren van ervaringen waar ik ook iets nieuws oppakte. Het ging toen fantastisch. En niet nadenken over de deadline. Nee, wat kan ik vandaag doen?

Stap voor stap.
Adem in. Adem uit.
“Ja dit gaat me lukken.”

 

Wie is Kiki? Kiki Kemp is een life coach en trainer op identiteitsniveau. Zij gelooft dat je alles kan bereiken wat je wil. Je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten. Ze coacht jou in beweging naar jouw gewilde leven. Ze organiseert Challenges om je doel te halen. Ontwerpt trainingen waar In Harmonie met Jezelf de belangrijkste focus is. Niet alleen vanuit je hoofd en met je handen. Vooral ook met je hart. Leef je leven en voel je heerlijk. Rust, positieve focus en lachen! Elk probleem is makkelijker als je er om kan lachen.