“Gewoon Jezelf is een samenwerking met mij.


Voor iedereen die (meer) zichzelf wil zijn zodat je een vrijer, milder leven kunt leiden.”

Al ruim 26 jaar houd ik me bezig met persoonlijke ontwikkeling. En nu ook als coach. Ik begeleid voornamelijk vrouwen op het gebied van die uitdagingen omtrent zelfvertrouwen, onzekerheid, werk-prive, onbestemd naar gevoel en patronen. Zodat ze gelukkig, vrijer, en meer zichzelf kunnen zijn.

Toen besloot ik een trainersopleiding te gaan volgen zodat ik nog meer mensen kon bereiken. Ik had nooit verwacht dat het zo’n reis zou zijn voor mezelf. Ik dacht dat ik al best mezelf voelde. Maar nu ik zelf alles doorleefd heb, kan ik zeggen dat ik me nog gelukkiger voel. Meer verrijkt, tot rust en milder naar mezelf.

Ik denk ook dat dit een logische volgorde is, als je mensen iets wilt leren, dan zul je uit ‘ervaring’ moeten kunnen spreken en niet alleen vanuit ‘kennis’.

Hoe ik eerst dacht over mezelf?
Mijn reis was er eentje van hard zijn. Hard zijn voor mezelf, voor anderen. Hoe het leven moet zijn. Dat is gewoon gaan, hard werken,  niet lullen en vooral niet kwetsbaar opstellen. Want dat was zacht (lees: zwak).

Ik heb vaak genoeg gedacht dat ik niet goed genoeg was. Dat anderen beter, mooier, intelligenter waren. Relaties aangaan, mezelf laten zien…wat vond ik dat lastig.
Deze reis geeft mij de mogelijkheid om ‘meer mezelf’ te zijn.

Ik kan me milder naar mezelf en het leven opstellen. En ik leef mijn leven zoals ik dat voel en wil. Een rijk en vervuld leven.

Herken je dit van jezelf?

 • Je bent jezelf niet genoeg en dat voelt rot
 • Mensen zien niet de echte jij
 • Je baalt van je patronen. Je reageert steeds op dezelfde manier
 • Je voelt je onzeker of je wel leuk genoeg bent
 • Je bent zacht voor de ander, maar hard voor jezelf
 • Je denkt negatief over jezelf, je leven, jouw situatie
 • Je moet zoveel van jezelf

Na deze training Gewoon Jezelf:

 • Voel meer jezelf in alles wat je doet
 • Heb je toegang tot jouw kern (en niet alleen die buitenkant)
 • Kan je goed omgaan met jouw ervaringen van vroeger
 • Leer je om te gaan met angsten
 • Ontdek je jouw eigenheid en verlangen
 • Weet hoe je omgaat met controle en overgave
 • Ervaar je mildheid naar jezelf en de ander

Deel 1: Dit ben jij écht

Ontdek opnieuw wat jezelf zijn betekent voor jou (niet wie jij bent volgens je vrienden, familie, collega etc). Een visie van jezelf die fijn aanvoelt. Dit ben jij echt.

Begrip krijgen hoe jouw stukje van de puzzel past in het groter geheel. Dit kan je helderheid en motivatie geven over wie je nu bent.

We hebben allemaal momenten gehad waarin we simpelweg wisten, met elke vezel van ons zijn:  Ja, dit ben ik! Hoe zou het zijn als je daar continue naar toe zou kunnen gaan?

Deel 2: Leren van jezelf

Dit deel  geeft je de mogelijkheid om toegang te krijgen naar jouw meest authentieke, wijze en kalme deel van je zelf. Precies waar je wil zijn.

Je leert door te oefenen. Dit doe je in een veilige omgeving. Vertrouwen krijgen in dat wat er al is. Je lijf, je ademhaling en het aanwezig zijn.

Moed is angst inademen en het gewoon gaan doen.

 

 

Deel 3: Aan de slag met jezelf

Het derde deel is vooral doen. Actief bezig zijn met jezelf. Want nu je weet waarom je bent die je bent en de theorie hierachter, hoe ga je het dan aanpakken? Hoe  kan je nu zorgen dat het beklijft.

Je weet wat je te doen staat. Door andermans verhalen krijg je inspiratie, begrip, mildheid voor jezelf. Jij hebt ook echt iets te vertellen dat leerzaam is voor jezelf en anderen.

Deel 4: Op weg met jezelf

Het laatste deel laat je in de toekomst kijken. Waar wil je heen? Je weet nu hoe je dat gaat aanpakken. Maar hoe ziet dat er uit in de toekomst?

We borgen door te doen, te leren, te delen en te schrijven. Je hebt een enorm goed besef van wie je bent en wat je wil. Actie nemen op de punten waar jij je goed bij voelt. Dat doe je met passie, plezier en je houdt het vol.

Praktische informatie

Wat is de planning?
Het is een tweedaagse training op 10 en 11 maart 2018. Alle dagen zijn van 10.00 – 17.00 uur. Vanaf 9.30 uur kan je rustig binnenkomen en een kop koffie/thee drinken.

Wat zijn de trainingsdagen?
Je geeft je op voor 10 en 11 maart 2018

Waar wordt de training gegeven?
Op een schitterende exclusieve locatie. Het zal zeker bijdragen aan jouw verandering, rust en plezier.

Interesse in dit programma?

Reserveer je plek hieronder. We nemen z.s.m. contact op met je.

Wat andere deelnemers zeggen over de training

Ik kan deze training met een 10 aanbevelen.

Door intens in contact te komen met mijzelf, met mijn gevoel. Nu ik weet wat er zit, en hoe ik er kan komen. Dat geeft het een enorme drive om verder te gaan. Vanuit het hart, niet het hoofd.

Iets hield mij onbewust tegen om te voelen en vast te pakken. Ik ben trots dat ik dé sleutel heb weten te vinden tot verandering.

De openheid van Kiki heeft voor mij een veilige omgeving gecreëerd. Ik heb me vrijer gevoeld dan ooit te voren. Ik ben blij dat Kiki mij tot mijzelf heeft kunnen brengen.

Ik ben heel dankbaar. Ik voel me nu sterker dan ooit!

Xander, 37 jaar

Business Architect, Nieuwegein

Deze training heeft me opgeleverd dat ik positief naar situaties kan kijken. Mag ik voelen en voelt het goed? En het is goed.

Ik mag gewoon mezelf zijn en dat is goed. Ik heb er meer energie uitgehaald en ben blij naar huis gegaan.

Ik vind het goed van mezelf dat ik over bepaalde gevoelssituaties dieper kan nadenken.

Het heeft me nog meer gebracht, maar dat laat ik even bezinken… het is goed zo.

Saranne , Oisterwijk

Eigenaar patisserie en chocolade

Ik dacht het moeilijk te vinden me over te geven. Maar ik wilde het tegelijkertijd zo graag. En het is helemaal goed gekomen!

De knop is om. Na een mooie oefening kan ik zeggen: wat is belangrijker? Ik kan gewoon terug naar mezelf door rust te pakken. Ik ben goed genoeg. Ik kan gewoon omdenken en terug naar mezelf.

Zelfs gewoon door adem te halen.

Janneke Burggraaf, 51 jaar

Kamerik

Vraag En Antwoord

Logistiek

Door wie wordt deze training gegeven?

Ik geef waarschijnlijk samen met Saskia Engels (hangt van grootte groep af) de training. Een fantastische coach en trainer op identiteitsniveau. We zitten helemaal op één lijn en brengen ook onze eigenheid naar voren in de training.

Kan ik ook korting krijgen?

Ik waardeer het zeker dat mensen het vragen, niet geschoten is altijd mis. Maar helaas nee, de prijs voor het programma staat vast.

Bij andere persoonlijkheids trainingen betaal je bij 2- daagse trainingen ongeveer 1500 euro excl. BTW.

Werk en Persoonlijke Ontwikkeling Budget (POB)

Mijn werkgever heeft een potje voor persoonlijke ontwikkeling. Heb je iets dat ik hen kan geven?
Ja, ik heb een document dat je kan geven aan je werkgever. Stuur een mail naar kiki@kikikemp.nl en we mailen je het.
Ik heb een fulltime baan, kan ik dit er naast gaan doen?
Ja dat kan. Het is in het weekend. Gun je zelf ook wat tijd daarna om het geleerde te laten bezinken.
Als ik investeer in mezelf, hoeveel moet ik dan zelf nog doen?

Het is aan jou om er een way of life van te maken. Ik lever je de locatie, de sfeer, kennis, technieken en begeleiding. Maar wat ik niet voor je kan doen is het integreren in je leven na het training.

Het is aan jou de keuze welke stappen je daarna gaat maken. Hoe “fanatieker” je bent, des te succesvoller je zult worden.

Algemeen

Wat voor mensen kan ik verwachten?

De Gewoon Jezelf training biedt jou de mogelijkheid om in contact te komen met 6 – 15 anderen. Zij willen ook meer zichzelf zijn. Dat betekent voor een ieder wat anders.

Het is een fantastische manier om een netwerk met gelijkgestemden op te bouwen. We zullen het contact tussen elkaar stimuleren.

Voor wie is jouw training geschikt?

Voor iedereen die (meer) zichzelf wil voelen en zijn. Die terugkerende patronen in haar leven heeft die haar belemmeren. Die merkt dat ze veel meer kan zijn dan wie ze nu laat zien.

Mensen die (nare) ervaringen in hun leven hebben meegemaakt en daar nog ‘hinder’ aan ondervinden.

Niet meer met een masker op willen leven maar open, rustig en in harmonie willen leven.

Wat maakt jouw training beter dan die van anderen?

Ik hou er niet zo van om mijn training te promoten ten koste van anderen. Het feitelijke verschil is dat ik elke oefening, zin, muziek zelf heb doorleefd. Ik weet dus precies hoe jij je kan gaan voelen.

Ik heb deze training zelf gemaakt, het is dus niet iemands training.

In hoeverre word ik begeleid door jou?

Zoveel als jij nodig hebt. Tijdens de training zal afwisselend aandacht zijn. De ene keer komt de één meer aan bod, de andere keer de ander.

Mocht je echter toch iets niet begrijpen of een persoonlijke vraag hebben dan kun je mij bereiken en help ik je verder.

Ik ben gewoon niet zeker

Wat als ik niet precies weet wat ik wil?

Dat is helemaal ok. Sommige deelnemers beginnen aan het training met een specifiek idee over wat ‘jezelf zijn’ betekent. Anderen zijn er niet zeker van.

Toch  vinden ze door de oefeningen, vragen en vaardigheden die je leert in het training, gaandeweg de betekenis van ‘jezelf zijn’.

Eerlijk gezegd, voel ik me nerveus over het inschrijven

Je bent niet de enige. Veel mensen horen een stemmetje in hun hoofd dat zegt “je past niet in deze groep’of ‘wie denk je wel niet dat je bent?’

Ken je dat deel van jou die van het perfecte en het bekende houdt, dat deel dat jou al jaren tegenhoudt? Dat deel staat te trillen op haar benen.

Inschrijven voor Gewoon Jezelf is een belangrijke eerste stap naar jezelf.

Aan het eind van het training, zal je veel beter hier mee om kunnen gaan.

Laat jouw verlangen, passie en hoop, niet jouw angst en innerlijke stem – in controle zijn als je besluit te gaan inschrijven.

Ik ben gewoon onzeker

Als jij mijn cliënt zou zijn, dan zou ik je vragen:

Voel in je lijf: Hoe voelt de beslissing tot inschrijving in jouw lichaam – goed en opwindend? Goed maar ook een beetje spannend? Dan is het goed.

Welk deel van jou is terughoudend: het kritische stemmetje? Het deel dat jou wil beschermen? Geen goede stemmetjes om naar te luisteren.

Onderzoek: is er een bepaalde angst of zorg die je hebt? Zo ja, schrijf op en onderzoek het op papier. Dat geeft meer helderheid dan als het in je lijf zit.

Vraag jezelf: Als je zeker zou weten dat je niet zou kunnen falen, en dat je fantastisch in de groep zou passen – wat zou je dan doen?

Ik wil echt graag meer mezelf zijn. Maar ik ben al moe en druk. Ik probeer juist minder te doen. Wat is de invloed van het training daar op?

Dit programma leert je vanuit binnenuit te werken. Het gaat niet over meer streven, harder werken of meer doen.

Het gaat over je zelf accepteren en voor dat gevoel te gaan.

Als jij meer jezelf voelt, in lijn met jouw verlangens en passies, dan genereert dat vaak meer energie en minder stress.

Het is een alternatief voor perfectie of gaan-gaan-gaan.

Nog meer reacties

Bevestigd gekregen dat mildheid naar jezelf zeer belangrijk is. Sommige oefeningen waren in stilte. Dat leverde veel gevoel op.

Ik heb bijzondere contacten gemaakt.

Ik ben al zó gegroeid. Ik heb hard gewerkt aan mezelf. Ik ben blij dat ik open kon staan voor deze training. Met veel minder vooroordeel of verwachtingen. Ik kon het op me af laten komen.

Jeanny, 42 jaar

Ondernemer, Halsteren

Ik kan deze training met een 10 aanbevelen. Ik voel me na twee dagen een completer mens.

Voor de training voelde ik me soms best eenzaam. Nu weet ik; ik ben een mooi mens. Ik kan contact maken met mezelf.

Ik ben erg onder de indruk van de afgelopen dagen. Wat ben je een prachtige vrouw Kiki!

Voor mij is het alsof ik de missing link eindelijk gevonden heb. Ik begrijp nu ook waarom ik altijd vastloop in zaken. Vanaf hier heb ik nog een hoop te ontdekken maar nu zonder angst, voorzichtig aan vanuit een completer mens. Baby stapjes, ik heb de tijd.

Bedankt voor alles, het delen, alles. Een prachtig reis!

Manon

Soest