Hoe zou het zijn als jij altijd in jezelf gelooft? Hoe zou het zijn als jij falen echt prima vindt? Zodat jij alles aanpakt en het gewoon probeert. Zodat jij een vertrouwen in jezelf hebt op elk gebied van je leven. Lijkt je dat gaaf of is dat onwerkelijk voor je? Ook jij kan geloven in jezelf, ik zal je uitleggen hoe. Je moet alleen wel een scheiding aanvragen. Zelfs als je niet getrouwd bent.

Een tijdje geleden was Jasmijn bij mij in de praktijk. Ze is klaar om van haar oude pijnlijke verhaal te gaan scheiden. Een nieuw positief verhaal te trouwen. En daar nog lang en gelukkig mee te leven.

Haar oude verhaal gaat over té loyaal zijn naar anderen. Behalve naar zichzelf. In haar oude verhaal heeft ze destijds het besluit genomen dat haar gevoel niet telt. Haar mening is niet belangrijk.

Ze is daarvan overtuigd geraakt drie jaar geleden. Sindsdien is ze dat blijven geloven. Deze besluiten beïnvloeden nu ook haar dagelijks leven. Zonder dat ze zich dat realiseert. Destijds de beste beslissing voor haar, alleen nu niet meer.

Want inmiddels is haar situatie veranderd. Ze hoeft zich niet meer aan deze besluiten te houden. Nu wil ze leven, genieten en nieuwe mensen ontmoeten. Maar die besluiten beperken haar. Dus ze herbesluiten. Een nieuw verhaal met zichzelf afspreken.

Haar nieuwe besluit:
“ Vroeger heb ik besloten om niet naar mijn gevoel te luisteren en daar stop ik nu mee. Wat ik nu ga doen is mijn gevoel laten spreken en daarop leren vertrouwen.”

Ik zie aan haar dat ze het zelf niet gelooft, dit besluit. Natuurlijk voelt dit in het begin ongemakkelijk. Net als links rijden in Engeland, daar moet je bewust bij nadenken. Toch is het de moeite waard om dit uit te spreken want uiteindelijk gaat het automatisch.

Het niet geloven in jezelf zal het beste idee niet doen slagen

Daarnaast geloof je jouw oude verhaal zodanig, dat het bijna comfortabel voelt. Je vertelt iedereen wat jou is overkomen. Je bent het gewend om een soort ‘slachtoffer’ te zijn. In jouw rol van toen te blijven. Je bent blijven steken in jouw oude verhaal.

Bekijk het bovenstaande fimpje over het herbesluiten van ” Ik ben onzeker”

Waarom is ze zó vastbesloten om te falen?

Wat maakt Jasmijn zo vastbesloten om deze ideeën niet te doen slagen? Waarom zoekt ze redenen om te falen in plaats van een manier te vinden om te veranderen?

Dat komt door de vragen die ze zichzelf stelt. Elke dag weer.

Geloof in jezelf Kiki Kemp Coach Utrecht

Door haar oude verhaal gelooft ze niet dat het nieuwe besluit zou kunnen werken. Haar brein zoekt naar redenen waarom het niet werkt. Alleen maar door de vragen die ze zichzelf stelt.

Een simpel voorbeeld
Als je vraagt “ Waarom ben ik zo dik?” dan gaat je brein zoeken naar een antwoord. Brein: “Je sport niet genoeg, je hebt een ruggengraat van een kwal, geen discipline.” Hoe voel je je dan? Nog belabberder en misschien nog wel dikker.

In Jasmijn haar geval: “ Waarom kan ik niet naar mijn gevoel luisteren? Waarom kan ik geen relatie meer krijgen?” Weet jij wat het brein zegt? Ik denk het wel.

Hoe verander je het besluit?

Vind de bereidheid in het anders denken. In het experimenteren met nieuwe ideeën of in nieuwe besluiten. Heb vertrouwen dat het jou gaat lukken om het te laten werken. Stel jezelf de vraag: “Hoe kan ik dit veranderen?”

Aan mij en haar de taak om te leren geloven dat ze iets kan bereiken. Dat ze kan veranderen. Geloven in zichzelf.  Dit vertrouwen kan het verschil maken, steeds maar weer. Je hoeft niet intelligent te zijn, helemaal niet. Gewoon een simpel geloof in jezelf.

Geloof jij dat verandering mogelijk is voor jou?

 

Geloof in jezelf Kiki Kemp Coach Utrecht

Als ik het even niet over jou heb en aan jou vraag: “Geloof jij dat het mogelijk is voor mensen om zich te verbeteren? Zich te ontwikkelen?.” Dan zeg jij ja toch?

Wij geloven dat het mogelijk is voor mensen om te veranderen. We geloven dat het mogelijk is om de lat hoger te leggen in jouw leven. Zelfs als de wereld om jou heen voor het gemiddelde gaat.

Door dat geloof ga je nieuwe dingen uit proberen. Kijken of het werkt. Zo niet, dan gaan we iets anders doen.

Kiki Kemp Coach Leerkrachten Utrecht

Welk besluit heb jij vroeger genomen dat jou nu beperkt om te veranderen?

 

Maak deze simpele invuloefening.

Vroeger heb ik besloten om …………………. en daar stop ik nu mee. Wat ik nu ga doen is…………………………………

Schrijf een paar herbesluiten op en pak eentje die je gaat toepassen. Gun jezelf te oefenen. Weet dat het nog niet in één keer goed hoeft te gaan. Het is ok. Maak fouten en neem het geleerde mee in je volgende plan. Je bent vast ook op een ander vlak een keer veranderd. Dit gaat jou lukken.

Laat me jouw herbesluit weten en ik geloof sowieso in jou.