“Wees gewoon jezelf, schatje”, zegt mijn oma altijd.

Klinkt makkelijk, schattig, en bemoedigend. Toch? Maar wat betekent het om jezelf te zijn? Hoe kan je iemand iets anders zijn dan jezelf? Je hebt maar één brein, één lichaam, en als je kiest om het te geloven (zoals ik doe), één unieke schitterende ziel?

Meerdere versies van jezelf

Tuurlijk, je kan een iets mindere versie van jezelf zijn of de allerbeste. Of je kiest, afhankelijk van de situatie, hoeveel van jezelf laat zien. Het zijn allemaal variaties van wie je bent. Er is niet één manier om jezelf te zijn. Eigenlijk wil je zo oprecht mogelijk zijn wie je bent. Zo dicht bij jezelf, hoe je je dan ook voelt. Want, je wil jezelf niet verloochen.

Het is continue een besluit dat je neemt. Elke dag, elk uur. Soms maak je juiste beslissingen. Soms niet. Soms ben je echt oprecht eerlijk naar jezelf. Soms doe je anders voor.
Maar wat je ook doet, veroordeel jezelf niet hierom, scheld jezelf niet uit. Het vraagt moed om echt jezelf te zijn in een wereld die haast heeft. Haast om jou te meten aan, te vergelijken met en te beoordelen bij elke stap die je maakt.

Onthoud: wie je ook bent, jij bent moedig. Je kan in discussie gaan met mij hierover – dat verandert niet het feit dat diep van binnen, jij de moed hebt om jezelf te zijn.

Als je maar die beslissing neemt.

Weet je wat je niet bent?

Eén ding weet je wel, liegen dat ben jij niet. Jezelf anders voordoen ook niet. Iets verzinnen en jezelf niet laten zien, geen van beide ben jij. Jouw echte zelf is gemaakt van de beste kwaliteiten. Je kan er voor kiezen om hier het licht op te schijnen of ze te bedekken.

Hoe kan je meer jezelf zijn? Kiki Kemp Life Coach UtrechtDoor Marianne Williamson

10 tekenen dat jij echt jezelf bent

  1. Je voelt je goed, simpel en puur
  2. Je voelt je lekker in je lijf
  3. Je innerlijke stem is rustig en veroordeelt jou niet
  4. Je kan met ‘situaties’ makkelijk omgaan. Je hoeft niet te liegen of je anders voor te doen
  5. Van nature voel jij hoe je bent
  6. Je bent niet keihard bezig om indruk te maken
  7. Je maakt je niet druk om wat anderen denken
  8. Jouw spieren zijn ontspannen, je ademt makkelijk
  9. Je hebt een positieve focus
  10. Met zelfvertrouwen maak je beslissingen. Zonder te twijfelen

Als jij de keuze hebt, dan zou jij niet iemand anders willen zijn. Je zou je verloren voelen en verward. Hoe rijk, ‘gelukkig’ of populair je ook bent.

Oprecht jezelf zijn is wat je ten diepste verlangt. Zoals Jung (psycholoog) zegt: ‘Het gaat de mens niet om gelukkig te worden, maar om compleet te voelen.’ Echt jezelf zijn is de enige manier om innerlijke rust te voelen. Jezelf zijn geeft je vrijheid, geluk en plezier.

Begin met het nemen van een besluit: Zoveel mogelijk jezelf zijn.


28 en 29 oktober 2016 Unieke training In Harmonie met Jezelf.  Niet alleen vanuit je hoofd en met je handen. Vooral ook met je hart. Leef je leven en voel je heerlijk. Leven vanuit je kracht in plaats van je negatieve blik of onzeker gevoel.  Schrijf je hier in

Kiki KempWie is Kiki? Kiki Kemp is een life coach en trainer op identiteitsniveau uit Utrecht. Zij gelooft dat je alles kan bereiken wat je wil. Je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten. Ze coacht jou in beweging naar jouw gewilde leven. Ze organiseert online Challenges om je doel te halen.

Ze ontwerpt trainingen waar In Harmonie met Jezelf de belangrijkste focus is. Rust, positieve focus en lachen! Elk probleem is makkelijker als je er om kan lachen.