Groeps Coaching en training

 

Ooit was ik ook deelnemer van een groepstraining. Nu vind ik het heel prettig, maar toen…

In het begin een beetje eng. Ik was me aan de start zo bewust van mezelf. Het was een verademing om er achter te komen, dat werkelijk iedereen hetzelfde gevoel had. Het is gewoon even wennen aan elkaar.

Weet je wat het is?

Je komt voor hetzelfde; jezelf zijn of weer vinden. Jullie zijn allemaal gelijk. Je krijgt hulp van elkaar. Je kan anderen helpen met jouw verhaal.

Dit gaf mij ook veel vervulling en een goed gevoel.

Meekijken bij elkaar hoe het werkt voor de ander kan heel verhelderend zijn. Je staat verstelt hoe waardevol een groep is. Door in te zien hoeveel overeenkomstige uitdagingen er zijn in het leven, kan je jouw patroon ontdekken. Jouw eigen gedachten en gevoelens van een ander in een ander en nieuw daglicht.

Door ervaringen te delen leer je op een fantastische liefdevolle manier meer over jezelf.
Of je het gelooft of niet; je kan echt een voorbeeld zijn voor de ander en iets betekenen.

In korte tijd ontstaat er een hechte groep die ook na de training beschikbaar is voor steun.

Feedback geven en ontvangen

In de ontmoeting met de ander krijg je meer inzicht in jezelf. Feedback is heel belangrijk in deze. Hoe geef en ontvang je feedback?
Je geeft elkaar vanuit een betrokken, liefdevolle en duidelijke mindset hele persoonlijke feedback. Juist deze feedback stelt het jou in staat diepgaand inzicht te krijgen.

Met wat voor vragen komen mensen?

Een groep bestaat vaak uit mensen met verschillende ontwikkelvragen. Het doel van de training is gebeurtenissen en emoties op het spoor te komen. Deze zijn vaak de oorzaak van de moeilijkheden nu. Je werkt aan je eigen aandachtspunt. Uiteindelijk wil je je vrijer voelen in jouw dagelijks leven. Ook in het contact met anderen. Meer in harmonie kan leven met jezelf en anderen.

Voordelen van groepstraining

• vind je herkenning
• ontmoet je mensen met dezelfde problemen die echt begrijpen waar je het over hebt
• vind je voorbeelden van hoe mensen anders met problemen omgaan

Dit wordt door mensen die een training volgen als heel fijn ervaren.

Wat doe ik?

Ik schep de voorwaarden voor een goed verloop van de training. Een sfeer waarin je je veilig voelt en je kan uiten. We maken afspraken met elkaar over de omgang. Hierbij is het belangrijk dat we elkaar respecteren en elkaar laten uitspreken. Tijdens de training zal afwisselend aandacht zijn. De ene keer komt de één meer aan bod, de andere keer de ander. Ik zorg dat iedereen voldoende aan bod komt.

Daarnaast zorg ik voor genoeg uitdaging om nieuwe zaken te proberen en te experimenteren. Ik maak gebruik van bepaalde technieken en oefeningen om je te helpen een diep inzicht te krijgen ten aanzien van jouw eigen ontwikkelvraag.

Wat is de aanpak?

Een coachgroep bestaat minimaal uit 8 personen, maximaal 16. Alle deelnemers hebben een individuele ontwikkelvraag waarin ze zich willen ontwikkelen. Je gaat aan de slag met jouw eigen leervraag. Je levert ook een bijdrage aan de leervragen van de mede deelnemers.

Wanneer is de volgende training?

Voor meer informatie over ander data of de wachtlijst,klik op meer informatie hieronder.