Vrouwen bij mij in de praktijk beginnen met een test. Ik vraag naar de externe referentie. Vrouwen scoren hoog op dit profiel.

Scoor jij 100%?

Iemand met een externe referentie baseert haar oordeel op wat anderen belangrijk vinden. Zij vindt haar motivatie extern. Buiten zichzelf. De criteria van anderen zijn haar leidraad. Zij heeft de feedback en de mening van anderen nodig om gemotiveerd te blijven.

Herkenbaar voor je?

Vrouwen vertellen vaak over hun angst voor kritiek. Hun behoefte aan goedkeuring.

Waarom is wat anderen van ons denken zo angstaanjagend?

Waarom is dit een punt dat onze kern raakt?

5 redenen waarom het vrouwen zoveel kan schelen wat anderen denken

 

1. Vrouwen zijn gericht op relaties

Vrouwen gericht op relaties Kiki Kemp

Vrouwen geven om en zorgen voor anderen. Ze houden rekening met iedereen. Willen niemand kwetsen. Ze houden alles in de gaten. Hoe zit het met de collega’s, onze familie? Iedereen happy?
Vrouwen willen aardig zijn. Willen weten dat anderen dat ook zo ervaren.

Met deze vrouwen is veel goeds te behalen.

Het gaat fout als ze hun mond moeten houden over iets. Of het gevoel hebben ergens niet bij te horen.

Liever stil zijn en aardig, dan opkomen voor zichzelf.

2. Vrouwen zijn erg bewust van de omgeving (meer dan mannen)

Vrouwen zijn beter in het lezen van andermans gezichtsuitdrukking en lichaamstaal dan mannen. Dit blijkt uit een onderzoek¹. Hoe lastig is het als je iets aan het vertellen bent, en iemand draait zich weg. Of ze kijkt even de andere kant uit. Dit voel je meteen. Je geeft een presentatie en je ziet iemand ongeïnteresseerd kijken.

3. Vrouwen hebben een geschiedenis

Vroeger was de rol van de vrouw van aardig zijn. Dienstbaar.In de jaren 50 ging het niet om je te laten horen. Deze patronen zitten nog in onze dna. Wij waren ook veel afhankelijker dan nu.

4. Bang dat het persoonlijk wordt

Hoe denk je dat Linda de Mol of Anouk omgaan met wat anderen van hun vinden? Zij krijgen veel over zich heen. Als vrouwen persoonlijk aangevallen worden is dat vaak gemeen. Vrouwen zijn daar goed in. Het gaat dan niet over zichzelf. Tegelijkertijd is het hun grootste angst; persoonlijk aangevallen worden.

Durf jij dan nog je stem te laten horen? Op te staan waar je voor staat?

5. Focus op het uiterlijk

pretty-woman-635258_1920

Focus op het uiterlijk geeft vrouwen het idee dat het essentieel is hoe anderen ons zien. Hoe men naar hun kijkt. Hoe je van buiten bent dan van binnen telt meer. Geen wonder dat ze dus denken dat wat anderen van hun denken extreem belangrijk is.

Kan je er van af komen?
Je kan wel beter met kritiek en snakken naar goedkeuring omgaan.

Download hier gratis “Hoe kan ik loskomen van goedkeuring en kritiek? (5 tips)”

De wereld heeft mensen nodig zoals jij!

Wie is Kiki? Kiki Kemp is een life coach en trainer op identiteitsniveau. Haar missie is dat je alles kan bereiken wat je wil. Je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten. Ze coacht jou in beweging naar jouw gewilde leven. Ze organiseert Challenges om je doel te halen. Ontwerpt trainingen waar In Harmonie met Jezelf de belangrijkste focus is. Niet alleen vanuit je hoofd en met je handen. Vooral ook met je hart. Leef je leven en voel je heerlijk. Rust, positieve focus en lachen! Elk probleem wordt makkelijker als je er om kan lachen.

Bron: Tara Mohr, Playing Big. ¹Onderzoek van de Universiteit van Cambridge (oa. Golan, Baron – Cohen en Hill 2006)