December is dé maand van terugkijken op het afgelopen jaar. En wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt ben ik zelf eigenlijk. Ja, het klinkt misschien raar of arrogant maar toch is het zo. Ik heb gemerkt dat ik echt een enorm goede focus heb.

Ondanks heel veel pijn.

Ibiza en pijn

Ik ben gaan feesten op Ibiza. Uitgenodigd door een vriend zaten we vier dagen met zijn achten op het feesteiland.

Ik zag er eigenlijk alleen maar tegen op.

Want feest betekent dansen en dus veel op je benen en voeten staan. En juist daar heb ik veel pijn.

Al 17 jaar heb ik onverklaarbare pijn aan voeten en benen. Het voelt vaak alsof ik op glas loop. Veel pijn dus en toch ben ik volledig uit mijn dak gegaan. Ik kon me niet meer voorstellen dat ik het zou volhouden. Ik heb de afgelopen jaren al veel moeten laten. Vaak heb ik de pijn er niet voor over. Dat die gedachten er ruim van tevoren al waren, was dus voor mij heel logisch.

 

Ik weet niet of je eerder op Ibiza bent geweest en dan specifiek bij de club Ushuaïa? De hele entourage, de mensen, de omgeving en de muziek brengt je in een andere flow. Ik besefte me dat ik dit niet vaak meer zou meemaken.

Het is al een luxe dat je wordt uitgenodigd. Alles betaald, een groep mensen die er super veel zin in hebben. Mijn man naast me. Ik voelde gewoon dat ik dit moest doen. Een soort ‘Once in a lifetime’-gevoel. Alle elementen waren daar. Hoe sterk mijn focus was.

Waar focus jij je op?

Tuurlijk, ik had na een half uur al kunnen stoppen. De pijn was toen al teveel maar ik deed het niet. Ik was zó gefocust om dit mee te maken. Ik richtte mijn aandacht op iedereen om me heen. Mijn man met zonnebril en gek hoedje uit zijn dak aan het gaan. Een big smile op zijn gezicht. Dat was lang geleden dat wij zo aan het dansen waren.

Ik focuste me op de muziek, de dansers en de lichtshow. Overweldigend was het en ik deed het! Ik ben daar gaan staan en liet me meenemen in het plezier, het feest, het zonnetje en het idee dat ik alles aan kon. De adrenaline die door mijn lichaam gierde zorgde voor de juiste vibe en flow.

(kleine indruk. Je hoort mij gillen op de achtergrond ;))

Zoveel leuks en zoveel niet kunnen doen

Ik moest niet stil gaan staan, nadenken of gaan voelen. Want dan was ik meteen gaan zitten of naar huis gegaan. Ik wist dat ik ervoor moest gaan boeten de komende dagen. Maar het deed me niets, want dit was mijn moment.

Fuck mijn benen! Ik kan dan wel alles laten gaan voor de pijn, maar dat doe ik al jaren. Ik heb alles opzij moeten schuiven. Een ander leven gecreëerd, nee zeggen tegen veel andere leuke dingen of simpelweg niet met mijn dochter kunnen winkelen. Omdat ik teveel pijn had.

Dezelfde discipline, maar dan anders gebruikt

Al 17 jaar ziekenhuis in, pijnklinieken en niets helpt. Ik heb zoveel discipline om te blijven zoeken naar de oplossing. Nu heb ik mijn discipline gebruikt om volledig los te gaan. Dit weekend was van mij, mijn moment, mijn feest en mijn overwinning.

Nu mag de pijn weer mijn leven overnemen.
Al zal ik nog steeds veel doen, ondanks de pijn. Het is mij de komende tijd de pijn dubbel en dwars waard.

Mijn man, ik en de andere vrienden hebben een onvergetelijke herinnering gemaakt.

Net zo onvergetelijk als mijn pijn, maar dan anders.