Diepe zucht.
Ze kijkt me verdrietig aan. De frustratie is van haar gezicht te lezen.
Een rilling gaat er door me heen.
“Ik wil gewoon mezelf zijn. Nu ben ik dat niet.”
“Ok. Als jij helemaal jezelf bent, hoe ziet dat er dan uit?”
“Tja, dan straal ik rust uit, heb ik vertrouwen in mezelf. Volg ik mijn passie en ben ik oprecht.”
“Zo, dat is heel wat.
Wat zie ik dan nog meer?”
“Dan ben ik liefdevol, niet zo oordelend, gewoon gelukkig.
Dan is het.. nee… dan ben ik gewoon goed zoals ik ben.
“En dat ben je nu niet?”
“Nee niet genoeg en niet altijd. Ik ben veel meer dan alleen deze buitenkant. Ik laat me nu teveel leiden door wat er gebeurt. Hoe anderen zijn. Ik denk dat ik kan voelen als ik echt mezelf ben.”
“Mmm…. En als je dat voelt ben je echt je zelf.”
“Ja, dan ben ik echt mezelf.”
Weer die diep zucht.
Met tranen in haar ogen vraagt ze me:
“Kan jij me helpen?”

Zoektocht naar jezelf

Waarom vragen zo veel mensen zich af hoe ze nu echt zichzelf kunnen zijn? Die zoektocht naar hun eigen identiteit is zo’n uitdaging. Terwijl je eigenlijk automatisch zou moeten weten hoe je bent. Toch is dat vaak niet het geval.

Als je er over nadenkt, hangt zoveel in het leven af van onze vaardigheden om contact te zijn met ons echte zelf. Hoe weet je nu wat je moet doen of met wie je moet zijn als je niet eens weet wie je echt bent?

2 miljoen hits op Google

3 manieren om jezelf te blijven 3

Zoeken op ‘jezelf willen zijn’ levert bijna 2 miljoen hits op in Google. Lijkt er op dat veel mensen zich afgesneden van zichzelf voelen. Hoe graag ze die verloren connectie weer willen maken.

Hoe zit dat met jou?

Zelfs voor diegenen die al in contact zijn met hun natuurlijke zelf. Zij voelen ook de druk van externe verwachtingen. Verwachtingen van anderen, hoe het hoort en hun eigen verwachtingen. Het is nog niet zo makkelijk om dan in contact te blijven. Uitzoeken hoe je bent is stap één. Maar dag in dag uit in contact zijn met wie je bent vraagt om discipline.

Hoe blijf je in contact?

3 manieren om jezelf te zijn ongeacht de invloeden van buitenaf.

1. Ken je persoonlijke waarden.
We hebben allemaal een setje persoonlijke waarden ingebouwd. Als we het contact met onze waarden verliezen, raken we uit contact met onszelf. Om echt je zelf te zijn, moet je jouw belangrijkste waarden kennen en er alles aan doen om daar naar te leven.

2. Kies de passie die bij je past
Je denkt wellicht dat je geen controle hebt over jouw passies, maar niets is minder waar. Jouw passies moeten in harmonie zijn met jouw waarden. Om zo weer in harmonie met jezelf te zijn.

3. Wees positief over jezelf.
Jezelf zijn is best lastig als je jezelf waardeloos vindt, of dat je dit leven niet verdient. Totaal niet waar natuurlijk. Maak er een gewoonte van om positief over jezelf te voelen en te praten. Geef je zelf complimenten voor alles dat je doet in deze wereld. Geef je zelf de goedkeuring die je verdient. Dan ben je niet zo afhankelijk van de goedkeuring van buiten af.

3 manieren om jezelf te blijven 2

Samen gaan we op zoek naar haar waarden, haar passie en hoe ze over zichzelf denkt.
We komen er wel.
Zij komt er wel.
Mooi mens.

Wie is Kiki? Kiki Kemp is een life coach en trainer op identiteitsniveau. Zij gelooft dat je alles kan bereiken wat je wil. Je hoeft alleen maar de eerste stap te zetten. Ze coacht jou in beweging naar jouw gewilde leven. Ze organiseert Challenges om je doel te halen. Ontwerpt trainingen waar In Harmonie met Jezelf de belangrijkste focus is. Niet alleen vanuit je hoofd en met je handen. Vooral ook met je hart. Leef je leven en voel je heerlijk. Rust, positieve focus en lachen! Elk probleem is makkelijker als je er om kan lachen.